Xenon AU Non-ilok has no GUI

Posted by: Ras

Xenon AU Non-ilok has no GUI - 04/01/10 07:18 PM

Hello,

I have just purchased Xenon now that it has no ilok and installed only the AU version via custom installation. However, when I run Ableton Live and put on Xenon, I see a black and white screen showing the controls as sliders and I do not get any level meters. Basically, there is no GUI.

Please help,

Thanks!
Posted by: taoyoyo

Re: Xenon AU Non-ilok has no GUI - 04/01/10 09:12 PM

I've been trying out Xenon this evening in Kore2, routing through an instance of NI Maschine (also on OS X).

There's not an option to show the AU GUI in Kore either and the VST causes Kore to crash after switching through a couple of presets. (the VST seemed to be stable in Live (8.1.3b1) though).

I was definitely considering making a purchase before the 7th offer expires... but slightly put off by the Kore issues. Guess I have a few more days to test.

I think the offer to make it iLok-less is commendable though \:\)
Posted by: Ras

Re: Xenon AU Non-ilok has no GUI - 04/02/10 02:57 PM

Ya, the AU version is messed. It doesn't even ask for a serial number. I installed the VST and this seems to work fine. I'd say PSP needs to take a look at the AU version, no idea how the current one would pass Quality Assurance for release...
Posted by: vicm

Re: Xenon AU Non-ilok has no GUI - 04/08/10 12:36 AM

I installed the demo in Logic 9. No GUI here either.
Posted by: Hubert Pietrzykowski PSP

Re: Xenon AU Non-ilok has no GUI - 04/08/10 10:23 AM

The AudioUnit version 1.1.9 requires:
- OSX 10.5 or later
- host application capable of running AudioUnit plugins with Cocoa view

If your system doesn't meet these requirements, you will still be able to use version 1.1.1 non-iLok which will be released soon. Functionally, both versions (1.1.1 and 1.1.9) are the same. All changes are software architecture-related only.
Posted by: iizuka

Re: Xenon AU Non-ilok has no GUI - 04/08/10 12:03 PM

It is not written in OS10.5 or more and system requirements of 1.1.9.

Therefore, it bought it.
My system is Mac G4 1.25dual OS10.4.

I want you to use it also with OS10.4.

Or, I want you to make the version ahead of 1.1.9 No-ilok.
Posted by: admin

Re: Xenon AU Non-ilok has no GUI - 04/09/10 08:43 AM

Soon we will release downgrade version of Xenon (non ilok) to make it compatible with older Mac OS X (1.4)

Regards
Antoni
Posted by: admin

Re: Xenon AU Non-ilok has no GUI - 04/09/10 03:03 PM

We have just released a downgrade of non ilok version of the PSP Xenon (to v 1.1.1)
http://www.pspaudioware.com/release/PSP_Xenon/OSX/native/

Let me know if it is working on your system.

Antoni
Posted by: kohlt

Re: Xenon AU Non-ilok has no GUI - 04/10/10 05:53 AM

I downgrade to 1.1.1 from 1.1.9 and it is working on Logic 9.1.1 on 64 bit
Version 1.1.9 only works in 32 bit on 64 bit no gui
Osx 10.6.3
Posted by: Jasper

Re: Xenon AU Non-ilok has no GUI - 04/12/10 09:12 AM

I did the downgrade as well to 1.1.1. Now Logic 9 doesn't 'see' Xeon anymore.
OSX 10.6.3
Posted by: Jasper

Re: Xenon AU Non-ilok has no GUI - 04/12/10 09:48 AM

After that I tried the iLokversion 1.1.1. No luck; Xenon is gone.
I de-installed all versions, re-installed the iLok 1.1.1., repared diskpermissions, restarted the computer and all that.


I need to finish my mixes, please heeeeeelp. Whehehe..
Logic
Posted by: Jasper

Re: Xenon AU Non-ilok has no GUI - 04/12/10 04:33 PM

Follow up:
I de-installed all versions, restarted the computer, repaired disk permissions, installed the 1.1.1 iLok version. Still no luck.

I need to finish my mixes...... What do I do?
Posted by: kohlt

Re: Xenon AU Non-ilok has no GUI - 04/13/10 12:18 AM

you must start logic in 32 bit mode
Posted by: Jasper

Re: Xenon AU Non-ilok has no GUI - 04/16/10 02:15 AM

Turned out I had to start Logic once in 32 bit mode. After that, the 64 bit works fine.
Posted by: 2acrestudio

Re: Xenon AU Non-ilok has no GUI - 04/16/10 11:09 PM

Anyone using Xenon 1.1.9 with Waveburner? Having major issues with it. Cannot recall settings and reopening a session resets the plugin, and turning knobs does nothing. I have to remove the plugin and readd it to start working with it again. I have contacted support so hopefully there is a fix.....
Posted by: admin

Re: Xenon AU Non-ilok has no GUI - 04/26/10 12:29 AM

You need to update waveburner is a bug on Apple side.

Warm regards
Antoni